Hsp Teknikk fjordspenn sanering

Da et 2,7 kilometer langt fjordspenn skulle saneres til fordel for en sjøkabel mellom Sæbø og Leknes, var underleverandøren i prosjektet, Hsp Teknikk AS, svært fornøyde med å kunne leie det mest kostbare utstyret fra Nettpartner.

Det er Mørenett som har lagt om strømforsyningen fra luftspenn til sjøkabel mellom Sæbø og Leknes. Linka AS fikk oppdraget med sanering av fjordspennet og har utført oppdraget i samarbeid med underentreprenør, Hsp Teknikk AS. Prosjektleder Asbjørn Svensli i Linka AS er godt fornøyd med gjennomføringen og utstyret leid av Nettpartner.

Christian Hafsmo HSP-teknikk
Foto: Christian Hafsmo, daglig leder og faglig ansvarlig i Hsp Teknikk AS.

For daglig leder og faglig ansvarlig i Hsp Teknikk AS, Christian Hafsmo, var det viktig å sikre nødvendig og sertifisert utstyr.

– Mye av utstyret som prosjektet krevde, slik som vinsjer og kasteblokker med flere tauskiver, er slikt som vi ikke har behov for så ofte. I tillegg er det dyrbart utstyr som det koster en god del å investere i, oppbevare, vedlikeholde og sertifisere, forteller Hafsmo.

Hafsmo måtte bestemme seg for om utstyret var noe de skulle kjøpe inn, og satse på å tjene inn utgiftene over tid, eller om det fantes muligheter for å leie det han trengte som elkraftentreprenør.

Gå til oversikt over utstyr til utleie »

HSP Teknikk AS fjordspenn sanering leid utstyr fra Nettpartner 2

Foto: – Jeg sjekket forskjellige steder for utleie av utstyr til kraftlinjebygging, men prisene til Nettpartner var desidert best, forklarer daglig leder og faglig ansvarlig i Hsp Teknikk, Christian Hafsmo.

Utleie av utstyr for elkraftentreprenører – et bærekraftig valg

– Da vi så at Nettpartner har utleie av utstyr for elkraftentreprenører, og leste en artikkel om de forskjellige utleie- og logistikkløsningene deres, var det enkelt å sende inn en forespørsel på utstyret vi trengte via nettsiden. Vi er også bevisste på at det å leie utstyr – når det lar seg gjøre – er et bærekraftig valg, forklarer Hafsmo.

Hsp Teknikk AS fjordspenn sanering leid utstyr fra Nettpartner 3
Foto: Å leie en vinsj, slik som Sahlins Linjemaskin 2241, er både bærekraftig og kostnadsbesparende.

Entreprenøren endte opp med å leie to type vinsjer – en Vinsj Tema 3T Simplex og en Sahlins Linjemaskin, dragline, kasteblokker, flyteblåser og noe småutstyr.

– Det var imponerende at Nettpartner kunne holde av utstyret til oss, selv om vi ikke hadde fått bekreftet oppstartsdato for saneringen enda. Så fort vi fikk klarsignal fra prosjektet om at vi kunne starte saneringen, ble utstyret levert både raskt og direkte til oss på lokasjon.

Les også: Bør du leie eller eie arbeidsutstyr til kraftlinjer og infrastruktur?

Da Hafsmo midt i prosjektet fikk behov for flere flyteblåser, tok han bare en telefon til logistikkavdelingen i Nettpartner.

– Flyteblåsene ble klargjort for henting allerede samme dag! Og når arbeidet vårt nærmet seg slutten, bestilte jeg henting av utstyr – noe som fungerte like raskt og knirkefritt som leveringen, sier Hafsmo.

Last ned sjekkliste: Fra prosjektering og planlegging – til utførelse og drift  av den utslippsfrie byggeplassen

– Tilgjengelighet, trygghet og pris var avgjørende da vi leide utstyr fra Nettpartner

For Hafsmo var det spesielt tre faktorer som ble avgjørende når han skulle leie utstyr til elkraftprosjektet:

  1. Tilgjengelighet
  2. Trygghet
  3. Pris

– For det første er det alfa og omega at vi får det utstyret vi trenger, når vi trenger det. Dernest må vi kunne stole på at alt av kontroller og sertifiseringer er på plass før vi skal bruke utstyret, og at vi leier av folk som kan energimontørfaget. Og til slutt er selvfølgelig pris viktig. Jeg sjekket forskjellige steder for utleie av utstyr til kraftlinjebygging, men prisene til Nettpartner var desidert best, avslutter Hafsmo.

Trenger du, eller vil du vite mer om utstyr til leie for kraftlinjebygging og annen entreprenørvirksomhet? Ikke nøl med å ta kontakt, eller besøk nettsiden vår for utleie:

BESØK UTLEIESIDEN VÅR