ladestasjon til hyttefelt sameie felles parkeringsplass lade elbil på hytta

Elbilsalget har skutt i været i Norge, og det finnes nå over 400 000 elbiler i landet. Fordelene med elbil er mange, både for de som eier, og for klimaet. På grunn av den raske veksten har derimot ikke utbyggingen av elbilladere klart å holde tritt, noe som ofte blir et stressmoment på lengre kjøreturer. Ved hyttefelt og andre felles parkeringsplasser som ingen helt har ansvar for kan det derfor være aktuelt å lade bil via provisoriske strømcontainere med elbilladere.

Å bygge permanente ladestasjoner til elbil medfører både kostnader og en viss risiko, men verst av alt så kan det ta fryktelig lang tid å få på plass. Spesielt på parkeringsplasser som ingen har et særskilt ansvar for, slik som felles parkeringsplasser ved hyttefelt. På slike plasser kan det være et stort ønske og behov for ladere for elbil, men det kan være en vanskelig øvelse å fordele kostnaden for en slik utbygging. Om kostnaden deles likt på alle vil det være urettferdig for de som ikke har elbil, mens hvis det kun fordeles på de som har elbil vil det bli feil dersom noen flere skaffer seg elbil senere. Dernest kan det være tidkrevende med tillatelser og tilkoblinger.

På sesongbetonte attraksjoner, som for eksempel skihytter eller ved badestrender, kan det også føles bortkastet og kostbart å bruke store summer og ressurser på å sette opp permanente elbilladere som vil stå mer eller mindre ubrukt deler av året. 

Lei en container med elbilladere ved behov! 

Å leie en container med elbilladere høres nesten for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig!

Som Norges største elkraftentreprenør kan vi i Nettpartner leie ut provisoriske strømcontainere som gjør det mulig å ha tilgjengelige elbilladere i perioder med større behov, i en prøveperiode før det eventuelt etableres permanente ladere – eller som en fast løsning.   

Tar du kontakt med Nettpartner, hjelper vi deg å finne den riktige og enkleste  løsningen for deg! 

1. Vi transporterer og setter opp utstyret 

Fra våre lokale avdelinger har vi mulighet til å levere container dit du ønsker den, når du ønsker den – også på kort varsel. Vi kommer til stedet den skal stå, setter den opp og sørger for at den virker som den skal. 

2. De som lader elbilen sin betaler for eget forbruk

Når laderne er satt opp er de klare til bruk. Lading kan enkelt aktiveres, eksempelvis via en app eller brikke, og brukerne betaler for sitt eget forbruk. Dermed slipper sameiet eller hyttevelforeningen uforutsigbare strømregninger og kronglete løsninger for å holde styr på hvem som skal betale hva. 

I hyttefelt hvor hytter leies ut regelmessig øker fort attraktiviteten til området med tilgjengelige elbilladere, da leietakerne slipper å beregne tid til ladestopp på veien og kan nyte tiden på hytta til det fulle. Samtidig er det en stor fordel for utleieren, som ikke trenger å bruke ressurser på å sette opp en egen lader eller bekymre seg for høye strømregninger etter en utleiehelg. 

3. Vi sørger for vedlikehold av ladestasjonen 

Tekniske feil er ikke et ukjent problem og kan selvfølgelig oppstå hos elbilladere. Da er det godt å slippe å ha en vaktmester i velforeningen eller lignende som må være mellomledd mellom de som oppdager feilen og en reparatør. Leier du provisorisk strømcontainer til elbilladere av oss tar vi oss av nødvendig vedlikehold og reparasjoner som trengs.

Kontakt oss for mer info