Studere energimontør videregående - Nettpartner lærling

Energimontør er et spennende yrke som i tillegg gir deg viktig kompetanse som du kan bruke til å klatre oppover i karrierestigen i energibransjen. La oss ta en nærmere titt på 6 arbeidsroller og områder som du kan jobbe med i energibransjen, hvor en bakgrunn som energimontør er spesielt nyttig.

Som energimontør har du en variert og spennende arbeidshverdag. Én dag jobber du ute i feltet med strømkabler i bakken – neste dag henger du kanskje fra stolper, mellom tretopper eller monterer belysning i tuneller. Noen dager kjører du firmabil, andre dager trenger du firhjuling eller snøscooter for å komme deg fram.

Etter to år på videregående skole og 2,5 år i bedrift har du som energimontør sjelden et studielån som må betales ned, og gjennomsnittslønnen for en energimontør er på 515.000 kroner i året.

Når du jobber som energimontør blir du også bedre rustet til å spe på med utdannelse i løpet av karrieren, hvis behovet skulle melde seg.

I Nettpartner har vi derfor fokus på fagkompetanse og at våre energimontører får muligheten til å utvikle seg videre innen sitt fag. 

Som en av Norges største elkraftentreprenører jobber vi i Nettpartner veldig bredt i forhold til bransjen og konkurrenter for å utvikle fagkompetanse innen:

Nettpartner AS er en av Norges største entreprenør innen elektrisk infrastruktur.

Se våre ledige stillinger her.

 

  • Distribusjonsnett
  • Regional- og sentralnett
  • Stasjon
  • Kabel
  • Belysning
  • Jernbane
  • Det grønne skiftet

 

Vi har stillinger som innebærer mye reising og varierte arbeidstider, men også stillinger med fast arbeidstid og arbeidssted. I tillegg har vi oppdrag og arbeidssteder over hele landet, som gjør at du kan beholde jobben selv om du flytter. 

Vil du bli lærling? Sjekk ut våre ledige stillinger!

Det er dette som gjør det mulig for oss å være en arbeidsplass hvor du virkelig kan utfolde deg som energimontør og finne ut av hva slags type arbeid som passer deg innen faget.

Vi er et selskap med en bred faglig kompetanse som gjør at et opplæringsløp for lærlinger også blir veldig spennende, og vi tar inn ca. 20 lærlinger i året. Finn utlyste lærlingplasser her.

Som ansvarlig opplæringsbedrift innebærer dette at Nettpartner:

  • Har et arbeidsgiveransvar for lærlingene på lik linje med andre ansatte
  • Sørger for at lærekontrakt inngås mellom fylkeskommune, opplæringskontor og den enkelte avdeling og lærlingen
  • Sørger for å gjennomføre nødvendige kurs og aktiviteter i forbindelse med opplæringen i samarbeid med opplæringskontorene

Les også: Fremtiden er elektrisk: Nye muligheter for energimontører

En lang og god karriere som energimontør

For oss er det viktig at måten du som energimontør jobber på skal passe til din livssituasjon og dine karriereønsker, også når dette endrer seg.

Livet som energimontør er spennende, men ting kan skje – både på jobb og i livet – som gjør at det ikke lenger er ideelt å jobbe høyt oppe i stolper eller i et fysisk krevende yrke. Eller kanskje du bare ønsker deg nye utfordringer? Heldigvis er kompetansen din som energimontør verdifull i mange roller i Nettpartner og energibransjen generelt.

La oss ta en nærmere titt på 6 arbeidsroller og områder som du kan jobbe med i energibransjen, hvor en faglig og praktisk bakgrunn som energimontør er spesielt nyttig:

1. Prosjektleder 

Er du strukturert og liker å være delaktig i flere deler av prosjekter? Da er det spesielt nyttig at du allerede har en del års erfaring som energimontør. Som prosjektleder kan du bruke din erfaring som energimontør til å koordinere, planlegge og utføre daglig oppfølging av store og små prosjekter. I tillegg er det muligheter for personalansvar, en rolle hvor din bakgrunn som energimontør og forståelse for hvordan det er å jobbe ute i feltet vil bli høyt verdsatt av de ansatte.

Mange av våre energimontører får mulighet til å ta teknisk fagskole, mens de er i arbeid hos oss. Da stiller de enda sterkere, også formelt, i oppgaven som prosjektleder.

Dette er en jobb for deg som liker å ha mange baller i lufta og trives med en travel arbeidsdag, men langt mindre fysiske oppgaver.

Les mer om jobben som energimontør i Nettpartner her.

2. Teknisk salg og tilbud

Selv om vi er Norges største elkraftentreprenør, må vi fortsatt stå på for å vinne oppdrag. Da trenger vi gode selgere med solid fagforståelse, og gjerne gode relasjoner i bransjen. Etter en lang karriere som energimontør har du bygget deg opp erfaring og kompetanse som gir deg stor troverdighet i møte med kunder. Har du i tillegg forståelse for kontrakter og er opptatt av tall og kalkuleringer kan du bli uvurderlig som selger for oss – og for kunden.

3. Innkjøp 

Er du opptatt av strukturer og arbeidsmåter som effektiviserer bedriften kan du bli en viktig brikke i vårt innkjøpsteam. Det er våre energimontører som har best greie på hvilket utstyr som trengs, og til hvilken tid. Derfor trenger vi folk med mye erfaring fra det praktiske feltet til å være med å utvikle vår innkjøpsstrategi, og jobbe aktivt med både nye og eksisterende leverandører. Liker du også å følge med på utviklingen innen verktøy og utstyr er du akkurat det vi trenger i vårt innkjøpsteam.

Les også: Slik tar Nettpartner fagutvikling for erfarne energimontører på alvor

4. Dokumentasjon 

Når jobben er ferdig og gjennomført må alt av meldinger, bilder og beskrivelser fra montørene sys sammen til sluttdokumentasjon og avrapportering. Dette gjelder både småjobber og større prosjekter. Her trengs dyktige folk med stor forståelse for faget og gode formidlingsevner til å sikre grundige og forståelige dokumenter, både for kunden og for oss internt.  

Er du strukturert, har forståelse for flere IT-systemer og kan forklare godt både i tekst og tegning vil du kunne gjøre en viktig jobb med vårt dokumentasjonsarbeid. 

5. Faglig ansvarlig 

Innenfor mange fagfelt kreves det tunge utdanninger for å bli faglige ledere. Som faglig ansvarlig innen energifaget, setter vi i Nettpartner stor pris på lang erfaring som energimontør og god faglig kompetanse.

For å bli faglig ansvarlig kreves det at du har bestått teknisk fagskole med fagbrev (eller har relevant master/bachelor), har tre års erfaring som prosjektleder og deretter går opp til installatørprøven. Installatørprøven kan være krevende, men vil gjøre deg veldig ettertraktet og verdifull i bransjen.

Les også: Hva er de viktigste elementene ved en tariffavtale for energimontører?

6. Fra energimontør til CEO / Administrerende direktør 

Visste du at vår tidligere administrerende direktør, Arild Borgersen, begynte sin karriere som energimontør? Etter å ha tilegnet seg nyttig erfaring ute i feltet, og jevnlig påfyll av utdannelse gjennom årene, har Arild gradvis jobbet seg oppover karrierestigen via prosjektleder og avdelingsleder i Fredrikstad Energi og tidligere Fredrikstad Energimontasje. Arild har nå vært CEO i Nettpartner siden 2006.

Og det er nettopp det som er så flott med energimontørfaget. Du kan utvikle faglig kompetanse mens du er i arbeid, og etter at du har tilegnet deg mer erfaring.

Som du kanskje har forstått er det viktig for oss i Nettpartnerer å legge til rette for at våre ansatte skal kunne leve ut sitt fulle potensial og nå sine personlige mål. Derfor er vi opptatt av å lære av hverandre og utvikle oss sammen for å skape det beste mulige fagmiljøet og en god arbeidsplass.

Når du velger å studere energimontørfaget, velger du også en trygg og god karriere – som energimontør med gode utviklingsmuligheter.

Fremtiden er elektrisk! Kanskje sees vi ute i feltet, eller på ett av våre kontorer en dag?

Se våre ledige stillinger