Fagutvikling og kompetanseheving for erfarne energimontører i Nettpartner

Som energimontør er du svært ettertraktet. Kompetansen du sitter på er en kritisk del av elektrifiseringen av Norge, og her i Nettpartner vet vi hvor viktig muligheten for faglig utvikling er for deg. I dag tar vi en titt på tre av de ulike fagområdene som våre energimontører jobber mest med, og hvordan fremtiden ser ut for energimontører som jobber med oss i Nettpartner – Norges største elkraftentreprenør.

Her i Nettpartner har vi mange muligheter og fagområder for energimontører, og vi jobber veldig bredt i forhold til bransjen og konkurrenter for å utvikle fagkompetanse innen blant annet:

  • Regional- og sentralnettet
  • Transformatorstasjoner
  • Distribusjonsnettet
  • Kabel
  • Belysning
  • Jernbane
  • Det grønne skiftet

1. Fagutvikling og arbeidsmiljø for energimontører som jobber med Regional- og sentralnett

I regional- og sentralnettet jobber Nettpartner med kraftkabel, kraftlinje og trafostasjoner. Til enhver tid har vi mellom 5-10 rendyrkede linjeprosjekter innen regional- og sentralnett i sving. Dette er grunnsteinen i linjeavdelingens virksomhet og her er vi gode! Vi er stolte av faget vårt og blir trigget av å levere høy kvalitet.

Les også: Fremtiden er elektrisk: Nye muligheter for energimontører

Vår kontinuitet og omfang av linjeprosjekter på regional- og sentralnett er unik blant alle leverandører i Norge, noe som gir oss spesielt gode utviklingsmuligheter. Vi ønsker at alle som vil utvikle seg videre skal få anledning til dette. Om det er kursing på maskiner og utstyr, eller mer faglig utdanning, er opp til den enkelte, og vi gjør vårt ytterste for å få dette til.

Nettpartner AS er en av Norges største entreprenør innen elektrisk infrastruktur med hovedkontor på Vinterbro, 15 lokasjoner fra nord til sør.

Se våre ledige stillinger her.

Det gjelder også utvikling i forskjellige roller gjennom arbeidslivet. Vi gir plass til dem som viser at de håndterer ansvar, har gode lederevner og ønsker å utvikle seg mot en ny rolle. Vi ser på dette som den absolutt beste måten å videreutvikle avdelingen. Vår målsetting er at alle ansatte trives i avdelingen og at våre kunder holder oss som deres foretrukne leverandør når de gjennomfører sine prosjekter.

Våre energimontører har både innsatsvilje og lagmoral, er stolte av jobben de utfører og drives av å få utgjøre en forskjell på jobben – hver eneste dag. Avdeling linje har en målsetting om å være A-laget! De stiller derfor høye krav; fremfor alt til seg selv, men også til hverandre for å leve opp til dette.

Husk! I Nettpartner kan du også videreutdanne deg fra elektriker til energimontør!

2. Fagutvikling og arbeidsmiljø for energimontører ved arbeid på transformatorstasjoner

Norge skal elektrifiseres. Det betyr at mange av de bestående stasjonene må oppgraderes og forsterkes. Nettpartner skal være en pålitelig aktør i dette markedet og ruste opp avdelingen med flere dyktige medarbeidere fremover – vil du være med oss på denne reisen?

Ved arbeid knyttet til styring og regulering av trafostasjoner har vi behov for dyktige anleggsledere og montører med erfaring fra vedlikehold, drift, nyinstallasjoner, testing og dokumentasjon i stasjonsanlegg. Med base i Buskerud, utføres dette arbeidet per i dag i hovedsak på Østlandet.

Våre energimontører er selvstendige, nøye, HMS-fokuserte og ikke redde for å ta ansvar. Vi har stor respekt for kolleger som er faglig interessert og nysgjerrige på å lære.

I Nettpartner ønsker vi å legge til rette for at vårt personell innen transformatorstasjoner skal være de beste innenfor sitt felt. Kunnskap om oppbygning av tavler, kontrollanlegg og hjelpeanlegg er derfor i fokus. Likeså montasje og håndtering av alle type signaler, spenninger fra 12V likestrøm og oppover til 420 KV vekselstrøm.

Transformatorstasjon stasjonsanlegg energimontør

KRAFTTRAFOMONTASJE: Montering av krafttrafo levert av Hyosung.

3. Fagutvikling og arbeidsmiljø for ansvarlige energimontører på distribusjonsnettet

Som erfaren og ansvarlig energimontør i distribusjonsnettet får du typisk ansvar for forskjellige prosjekter, av stor variasjon. Ingen dag er lik; med alt fra enkelt måleroppsett og tilkobling av stikkledning til skifte av transformatorer, mastebytte og forsterkning av linjer. Ofte legger du opp dagen din selv, og fungerer som ansiktet utad for bedriften i dine oppdrag.

Les også:  Livet som energimontørlærling i Nettpartner

Kompetansemessig så er du viderekommen med LFS på høyspent, LFK sin forlengede arm ved koblinger i høyspentnettet og AFA i lavspentnettet når dette trengs. Fagutvikling på ansvarlige energimontører på distribusjonsnett foregår gjerne ved spesialisering, eksempelvis mot linjearbeid, samt mulighet for å ta forskjellige kurs, sertifikat og sertifiseringer og til å jobbe med tyngre linjer og mastebytte.

En energimontør som jobber på slike mindre og varierende jobber i distribusjonsnettet drives av å kunne løse problemer på stedet, og av å oppnå umiddelbare resultater.

I neste bloggartikkel tar vi en titt på fagutvikling og arbeidsmiljø for energimontører som jobber med kabel, belysning, jernbane og det grønne skiftet i Nettpartner!

Se våre ledige stillinger her!

 

Last ned gratis sjekkliste: UTSLIPPSFRI BYGGEPLASS