Provisorisk strøm på byggeplassen – hva slags installasjon trenger du?

    Hvilket effektbehov -og uttak er riktig for byggeprosjektet? Og hva slags anlegg og elektrisk infrastruktur krever det? Ved å definere disse elementene tidligst mulig i prosjektet sørger du for optimal fremdrift av den utslippsfrie byggeplassen.
    Les mer ›

    Hva er elektrisk på en utslippsfri byggeplass?

    Nå som stadig flere norske byggeplasser bruker utslippsfrie ressurser øker etterspørselen etter elektriske hjelpemidler. Dette påvirker både effektbehovet og -uttaket. Gravere, lifter og anleggsmaskiner går mer og mer over til strøm, i tillegg til anleggsarbeidernes el-biler som må lades. Når effektuttaket øker, blir planleggingsfasen kritisk for å kartlegge byggeprosjektets strømbehov.
    Les mer ›

    Fasene i et utslippsfritt byggeprosjekt - hva trenger du når?

    Effektbehovet for å drifte en utslippsfri byggeplass kan være større enn mange byggherrer er klare over. Kommer du for sent i gang, skapes en dominoeffekt der alle andre prosesser blir forsinket. Men, det er nokså enkelt å få nok effekt på en elektrisk byggeplass og overgangen bidrar i tillegg til å gjøre byggeprosjektet mer kostnadseffektivt. Vinn-vinn for miljøet, tidslinja og for budsjettet!
    Les mer ›

    Fra fossilfri til utslippsfri bygg- og anleggsplass innen 2025 – er du klar?

    Det er til enhver tid cirka 200 aktive byggeplasser i Oslo kommunes regi. Siden 2021 har det vært krav om at samtlige skal være fossilfrie. Innen 2025 skal byggeplassene være helt utslippsfrie i tillegg. Resten av landet følger naturligvis etter, både kommunalt og privat – men hva innebærer det for byggherrer og entreprenører?
    Les mer ›

    Hvordan kartlegges byggeprosjektets strømforsyningsbehov?

    Hva er viktig for feltutbyggere som har behov for provisorisk strøm på byggeplassen over lengre tid – med et dynamisk strømforsyningsbehov? Og hva skal til for å sikre at effektuttaket så vel som plassering av byggestrømskassene på byggeplassen blir så optimal som mulig? Vi tok en prat med Per-Åge Bergstrøm, prosjektleder i OBOS Block Watne, om hans tanker rundt nettopp dette.
    Les mer ›

    Løsninger for den utslippsfrie byggeplassen

    Hvordan ser egentlig en utslippsfri byggeplass ut? Eller kanskje enda viktigere; hvilke løsninger skal til for å ta en byggeplass fra fossilfri til utslippsfri? Vi i Nettpartner skal ikke si at vi er løsningen – men dette er vår løsning for den utslippsfrie byggeplassen.
    Les mer ›

    Kommunale tiltak og støtteordninger for utslippsfrie bygg- og anleggsplasser

    Hvor raskt overgangen til klimanøytrale bygg- og anleggsplasser vil skje, henger oftest sammen med sluttsummen på kassalappen. Heldigvis jobbes det med konkrete løsninger i kommunene og det finnes støtteordninger som bidrar til fremgang i det grønne skiftet.
    Les mer ›

    Nasjonale støtteordninger for utslippsfrie bygg- og anleggsplasser

    Bygg og anlegg har de siste årene vist seg å være en sektor med stort potensial for utslippskutt. Men, det grønne skiftet er ressurskrevende – ikke minst fra et økonomisk perspektiv. Det finnes derfor støtteordninger som gir mulighet for reduserte kostnader, og som kan bidra til at det utvikles gode og varige løsninger for utslippsfrie bygg- og anleggsplasser.
    Les mer ›

    Slik kan effektstyringen tilpasses ulike kundeløsninger innen bygg og anlegg

    Effektbehovet på bygg- og anleggsplasser avhenger blant annet av de ulike fasene i byggeprosjektet, prosjektets størrelse og lokasjon. Gjennom rådgivning og god kartlegging i tidligfase, kan man sammen skreddersy løsninger som sørger for god flyt i effektstyringen.
    Les mer ›

    Slik kan Kommune-Norge nå målet om utslippsfrie byggeplasser innen 2025

    Både Bellona og NELFO er tydelig i sin sak når det kommer til landets målsetting om elektrifisering generelt og utslippsfrie byggeplasser spesielt: Kommune-Norge må gå foran og stille tydelige krav.
    Les mer ›